Etterklangsanlegg

mal 250x100 etterklang.png

Et AAS system kan endre de akustiske egenskapene i rommet der det skal installeres, men grunnakustikken vil alltid danne utgangspunktet i et akustisk rom.

audiensakustikk_1.png

Installasjon av et «Active Acoustic System» (AAS) er en omfattende prosess som krever mye kompetanse og god planlegging. Et AAS system kan endre de akustiske egenskapene i rommet der det skal installeres, men grunnakustikken vil alltid danne utgangspunktet i et akustisk rom.

Løsningen skal muliggjøre allsidig og variert bruk og gode akustiske forhold til alle typer arrangementer. I Norge har vi en grundig utarbeidet standard, NS8174 som beskriver ideal akustikken for forskjellige typer arrangementer. De forskjellige type arrangementene kan ha svært forskjellige akustiske behov. AAS systemet forenkler forberedelser til forskjellige arrangementer og enkelt øker døgnutnyttelsen for en kulturscene. Øvingsrom og seminar på dagtid, kino eller korkonsert på kvelden.  

Akustisk intimitet
VIVACE er et hybridsystem som opptrer som reell akustikk og virker i hele rommet. VIVACE kobler sal og scene sammen akustisk på en slik måte at den ivaretar den akustiske intimiteten mellom publikum og artist. Dette er helt essensielt for gode live-opplevelser.

Et samspill mellom godt akustisk design og teknologisk nyvinning
Hvis salen i utgangspunktet har et godt akustisk design med en etterklangstid på for eksempel 0,7 ms så er salen godt egnet til rockekonsert. Til et foredrag, teater eller korkonsert er det mye lettere for utøvere å prestere i tillegg til at lytteopplevelsen for publikum optimaliseres hvis etterklangstiden endres til eksempelvis 0,9 eller 1,3 sekunder.

Hvis AAS systemet skal installeres i en eksisterende sal, bør det innledningsvis foretas en akustikkmåling for å kartlegge resonanser, etterklangstid og andre parametere. Dette danner grunnlag for fysiske tiltak i salen, som for eksempel noen bassabsorbenter.

Spørsmål?
Kontakt:
Jo Wang - jo@audiens.no - 93 04 55 16

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×