Konsertkirken Hønefoss kirke

Med lydanlegg fra Fohhn.

ringeriket bilad.png

Tekst hentet fra Ringerikes Blad, mandag 11.desember

”Herre Gud! For en fantastisk konsertopplevelse

– Vi har ikke noen ordentlig konsertsal, vi, sa Drammen Symfoniorkesters Terje Brun Pedersen.– Men DET har dere!

Det har vi. Det ble en nesten utenomjordisk opplevelse da symfoniorkesteret med solistene Kristin Bjerkerud og Carl – Henrik Kværne Nilsen og et svært velklingende kor fra musikklinja på Ringerike videregående innviet konsertkirken søndag kveld.

Himmelsk

– Er det i overkant å kalle det «Himmelsk klang»?

For det var slik det opplevdes. Samtidig som man får lyst til å klype seg i armen og kjenne at man virkelig sitter i Hønefoss. Og lytter til en konsert som får det til å ile nedover ryggeraden, gi gåsehudfølelse, klump i halsen og tårer i øynene.

Jo. Det var virkelig så vakkert. Bare spør de 400 heldige som hadde billett og som benket seg i det nyvigslede kirkerommet. De fikk gåsehud de også.

Som i Stockholms-operaen

På forhånd hadde Jo Wang i lydleverandørfirmaet Audiens lovet oss en konsertkirkeklang på linje med operahuset i Stockholm. Nå har vi ikke vært der, men hvis det låter like bra som konsertopplevelsen i Hønefoss søndag, er svenskene heldige.

7.png

Det ble en ren hallelujakonsert.

Med instrumentalister og symfonikere som fikk skinne. Der hvert instrument klang rent og varmt. Og samklangen var som et musikalsk eventyr. Der solistene nådde fram med vakre tolkninger og der MUA-koret satte kronen på verket med Händels «Halleluja» akkompagnert av symfonikerne.

– Herre Gud, FOR en konsertopplevelse.

Nå venter vi bare på at enda flere store orkestre, artister og utøvere banker på døren til Ringerikes nye, strålende konsertsal.

– Hvor er dere, KORK?»

Anne Gro Christensen , Ringerikes Blad, https://www.ringblad.no/kultur/kirke/honefoss-kirke/herre-gud-for-en-fantastisk-konsertopplevelse/s/5-45-504076?access=granted

Lydanlegget som er levert er
Fohhn LX 220
Fohhn LX 100
Fohhn XS 30-sub
DSC_0385.jpg

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×